Ръководство за история и стил на Капоейра

Обикновено, когато виждате хора, които танцуват, това е за чиста наслада. Но ако погледнете по-далеч тези дейности в Бразилия, може да забележите нещо различно. Танците се движат с цел. И това е основата на стилът на бойните изкуства, известен като Capoeira, с история, която включва силни връзки с Африка, робството и Бразилия.

Ето историята на Капоейра.

Капоейра История

Капоейра черпи своя оригинален, далечен произход от африканските бойни стилове и голяма част от неговите "начала в Южна Америка идва от роби.

По някакъв начин, подобно на начина, по който карате често е бил скрит в ката от практикуващите, роби в каучуковата индустрия в Боливия са измислили бойни "танци", където един изпълнител е изиграл робството, а другият - "Капорал". По време на това представление робът се защити срещу капитана. В крайна сметка този танц пътува до Бразилия чрез африкански роби, където е пречистена и станала известна като Капоейра.

В Бразилия е описан като танц на воина за онези, които избягали от господарите им, както и танц, който подготвял роби за борба с техните господари в бунт. За съжаление, по време на средата до края на 1800 г. тези, които практикували капоейра, често били задържани, тъй като се смятало за престъпна практика. През 1890 г. бразилският президент Додоро да Фонсека всъщност отишъл до такава степен, че да подпише акт, забраняващ практикуването му. Капоейра обаче не умира и продължава да се практикува, особено от бедните.

Мануел дош Рейш Мачадо (Местре Бимба) в крайна сметка донесе академичната Капоейра, известна още като Капоейра Регионална, на масите. До 1930 г. някои от неговите политически усилия убедиха властите да вдигнат забраната за стила на бойните изкуства в региона. Скоро след това Рей Мачадо основава първото училище " Капоейра " през 1932 г., което кара мнозина да го смятат за баща на съвременната капоейра.

Оттам се появиха няколко отстъпления. Днес Капоейра остава силна в районите на Бахия, Пернамбуко, Рио де Жанейро и Сао Пауло.

Характеристики на Капоейра

Музика, танци и бойни изкуства .

Музиката определя темпото за играта, която ще се играе в рода. Рода на име колело или кръг от хора, които няколко афро-американски бойни изкуства форми, включително Капоейра, се практикуват вътре. Пеенето често придружава работата в рода, понякога във формат на повикване и отговор. Обикновено началото на песента се прави под формата на разказ, наречена ladainha. След това идва кулата, или моделът на повикване и отговор, който често включва благодарение на Бог и учителя. Коридорите са песни, които се пеят, докато играта се намира след разговор и модел на отговор.

И тогава, разбира се, има танци, което всъщност е един стил на бойни изкуства сам по себе си. Част от танцовия аспект е гингата. С двата крака раменете се разделят, практикуващите се преместват един крак назад и обратно към основата в някаква триъгълна и ритмична стъпка. Това наистина е подготвително движение.

Капоейра залага на ритници , удари и глави. Ударите рядко се подчертават. От отбранителна гледна точка избягващите движения и роли включват повечето учения на изкуството.

Капоейра игри

Игрите и състезанията се провеждат в рода. Това не е стил, който подчертава пълния контакт с тялото. По-скоро, когато двама практикуващи се разделят, те често показват движения, без да ги изпълняват. Също така има атрактивен аспект на игрите, където ако противникът не може да избегне по-опростена или по-бавна атака, по-бързото и по-сложно не се използва.

Нарушенията на краката, замахването и главите са правило.

Основни стилове на капоейра

Известни практикуващи Капоейра