Стрийтбол, капоейра, фотография и живопис в помощ на Ели

Няколко благотворителни инициативи в помощ на 28-годишната Елена Димитрова, която се нуждае от трансплантация на тънки черва, ще се проведат на 7 и 8 август от 10 до 19 часа в Южния парк в София. Благотворителен турнир по стрийтбол, демонстрация по капоейра, открито фотоателие и еднодневна акция-изложба под надслов „Трансплантация на чувства” ще радват гостите, дошли на площад „Гълъбите” в Южния

Стрийтбол, капоейра, фотография и живопис  в помощ на Ели

Няколко благотворителни инициативи в помощ на 28-годишната Елена Димитрова, която се нуждае от трансплантация на тънки черва, ще се проведат на 7 и 8 август от 10 до 19 часа в Южния парк в София. Благотворителен турнир по стрийтбол, демонстрация по капоейра, открито фотоателие и еднодневна акция-изложба под надслов „Трансплантация на чувства” ще радват гостите, дошли на площад „Гълъбите” в Южния парк.

 

Турнирът  по стрийтбол ще се играе с отбори от трима играчи на половин игрище, в три възрастови групи. Водещ ще бъде Тити Папазов. В програмата ще има демонстрационен мач, състезание по стрелба и др.

 

Демонстрацията на капоейра включва представяне на бойното изкуство под акомпанимента на характерните бразилски музикални инструменти. Капоейрата е съвременна култура с древни корени – афро-бразилско бойно изкуство или танц, или музика, или последните останки от древните магични ритуали на африканските войни, или може би нищо от това, което бе изброено. На 7 август, българските капоейристи ще наредят родата, ще извадят беримбао, пандейро и реко-реко и ще покажат какво е капоейрата много по-добре от последните изречения.

Едновременно ще протече третото открито фотоателие в помощ на Ели, с участието на професионалните фотографи Кирил Кръстев, Любомир Данков и др., които ще предлагат фотосесия на желаещите, семейни снимки, снимки с домашни любимци.

На 7 август по дърветата в Южния парк ще “кацне” еднодневна благотворителната акция-изложба „Трансплантация на чувства”. Изложбата на студенти от специалност „Изобразително изкуство” от Софийския университет. включва живопис и инсталации. Събитията в Южния парк се организират от фондация „Кирил Въжаров” и Инициативната група в подкрепа на Ели, с любезното съдействие на Тити Папазов, Българската асоциация по капоейра и СО-община Триадица. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки